Počele pripreme za postavljanje semafora kod Najlon pijace

17:08:00 01.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – U toku su pripreme za postavljanje semafora kod Najlon pijace, tačnije na raskrsnici ulica Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma.

Počele pripreme za postavljanje semafora kod Najlon pijace


Kako su naveli u UGZI, pomenutu raskrsnicu je neophodno semaforizovati zbog velike gustine saobraćaja, blizine autobuskih stajališta, pijace i otežanog prelaska pešaka, o čemu se govori od 2018. godine, kada je urađen projekat.

Kako je u tenderskog dokumentaciji svojevremeno objašnjeno, raskrsnica Temerinske, Dr Jovana Andrejevića i Živojina Ćuluma predstavlja opasno mesto na kojem su se dešavale saobraćajne nezgode, a imajući u vidu da veliki broj građana dolazi na Najlon pijacu, kao i blizinu autobuskih stajališta, neohodno je semaforom regulisati kretanje pešaka, biciklista i vozila.

Projektanti su predvideli i rekonstrukciju dela pešačkih i biciklističkih staza, s obe strane kolovoza, kao i gradnju novih. Na mestu oštećenih površina u zoni prelaza planirana je nova asfaltna konstrukcija, koja bi, uvođenjem taktilnih ploča i rampi blagog nagiba, trebalo da omogući nesmetano kretanje slabovidim i osobama s invaliditetom.

Opremanje raskrsnice svetlosnom signalizacijom i pešačkim tasterima za aktivaciju zvučnog signala, omogućiće bezbedan prelaz pešaka preko kolovoza, kao i uključivanje vozila sa sporednih prilaza na Temerinsku ulicu.

Semaforizacija raskrsnice i rekonstrukcija dela pešačkih i biciklističkih staza, sa obe strane kolovoza, kao i gradnja novih iznosi oko 20,5 miliona dinara.

Podsećanja radi, nakon tri neuspele javne nabavke, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije sprovela je pregovarački potupak za izgradnju saobraćajnih površina i semafora na raskrsnici Temerinske, Dr Jovana Andrejeveća i Živojina Ćuluma, te je ugovor zaključen s novosadskim firmama „Montop pro“, JKP „Put“, „Gratel“ i „Geoada“.



Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1008.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Sub 10° - 24° Malo i umereno oblačno
Ned 12° - 23° Poslepodnevni pljuskovi

Anketa

Treba li poništiti izbore?