Počeli pripremni radovi za „Ledenu šumu“ u Dunavskom parku

18:11:00 23.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Danas su počeli pripremni radovi za održavanje sedme po redu manifestacije „Ledena šuma“ koja će, ove sezone, biti održana od 16. decembra do 15. januara.

Počeli pripremni radovi za „Ledenu šumu“ u Dunavskom parku

Foto: Ledena šuma




Priprema terena u Dunavskom parku izvodi se u skladu sa svim dozvolama kao i tehničkim i bezbednosnim procenama za zaštitu prirode izdatim od Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije.

Radovi u prvoj fazi obuhvataju izgradnju izolacione platforme na kojoj će biti postavljena gotovo cela infrastruktura potrebna za održavanje ove manifestacije, te je moguće povremeno zatvaranje delova pešačke staze u Dunavskom parku.

- Usled aktuelnih mera i preporuka Vlade Republike Srbije za uštedu energije, manifestacija će ove godine biti postavljena u nešto manjem obimu pa će se tako centralno klizalište prostirati na 700 kvadratnih metara, umesto dosadašnjih 1.300, a kružne staze za klizanje oko jezera u Dunavskom parku, ove sezone neće biti - navodi se u saopštenju UG „Ledena šuma“ i dodaje da će se i ove godine, u ponudi naći mnoštvo raznovrsnih, besplatnih kulturnih, umetničkih i edukativnih sadržaja koji će posetiocima biti predstavljeni u saletli Dunavskog parka kao i na centralnoj muzičko-scenskoj bini.

- Uz raznovrstan program, jedinstveni ambijent Dunavskog parka upotpuniće i Snežni grad, zimski bazar koji je namenjen prezentaciji lokalnih zanatlija i umetnika kao i promociji vojvođanskih gastronomskih specijaliteta i zimskih delikatesa – dodaje se u saopštenju.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?