Počeli radovi na parternom uređenju prostora iznad podzemne garaže kod Banovine

19:06:00 17.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Počeli su radovi na parternom uređenju prostora iznad podzemne javne garaže kod zgrade Banovine.

Počeli radovi na parternom uređenju prostora iznad podzemne garaže kod Banovine


Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje radove na parternom uređenju prostora na uglu ulica Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića.

Radovi podrazumevaju kompletnu izgradnju pešačkih staza, sa javnom rasvetom i urbanim mobilijarom, a ugovorena vrednost je 244,6 miliona dinara. Tokom jesenjeg perioda biće realizovano hortikulturno uređenje ovog lokaliteta.

Javna garaža kod Banovine prostire se na 6.280 metara kvadratnih, ima kapacitet od 167 parking mesta, na dve podzemne etaže. Na prvom podzemnom nivou nalazi se 79 parking mesta (od toga devet za osobe sa invaliditetom, osam za električna vozila), a na drugom podzemnom nivou nalazi se 88 parking mesta.

Izgradnja garaža značajno će doprineti rasterećenju saobraćajnog sistema u centralnom delu grada, dok će parterno uređenje, pored omogućavanja pešačkog saobraćaja, imati izraženu estetsku i ekološku funkciju.

Inače, osim ove, gradi se još jedna podzemna javna garaža u centru Novog Sada i to u Ulici Modene. Izgradnjom garaža u Ulici Modene i kod Banovine, čiji se završetak očekuje tokom ove godine, Novi Sad će biti bogatiji za još 434 parking mesta u centralnoj zoni.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?