Počeli radovi u Medicinskoj školi „7. april”, đaci dobijaju i novu fiskulturnu salu

19:02:00 12.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Đaci Medicinske škole „7. april“ od naredne školske godine imaće na raspolaganju novi dograđeni prostor od tri sprata i novu fiskulturnu salu.

Počeli radovi u Medicinskoj školi „7. april”, đaci dobijaju i novu fiskulturnu salu

Foto: Facebook (Miloš Vučević)


Novi deo imaće tri sprata, površinu od 2.077 kvadratnih metara i sastojaće se od 16 učionica, dok će površina fiskulturne sala iznositi oko 260 kvadratnih metara.

- Proširivanje kapaciteta škole postalo je hitno, jer godinama imamo problem s manjkom prostora. Škola u ulici Vojvode Knićanina 1 je namenski sagrađena 1963. godine, predviđena je za oko 800, ali je danas pohađa oko 1.550 đaka – izjavio je za „Dnevnik“ direktor Medicinske škole „7. april“ Đorđe Iskrin i dodao da je poslednja velika investicija bila pre petnaestak godina, kada je nadograđen jedan sprat.

- Radnici su počeli da kopaju temelj za prostor koji će biti u vidu lamele prema Katoličkom groblju. Sadašnja sala za fizičko je za potrebe škole mala i teško je u takvim uslovima izvoditi nastavu. Kada bude izgrađena nova, učenike ćemo deliti u dve grupe, pa će vežbe moći da izvode mnogo komotnije - kaže za „Dnevnik“ direktor škole.

Izvođenje građevinskih radova neće uticati na održavanje nastave jer se radi o dogradnji pored objekta škole.

Vrednost projekta je 397.964.322 dinara, od čega je za radove planirano po ugovoru 334.127.089 dinara, a preostali novac je namenjen za projektno planiranje i opremanje obrazovne ustanove.



Izvor: Dnevnik, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?