Počeli tremani protiv krpelja

13:03:00 21.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - "Ciklonizacija" je započela ovogodišnju zaštitu građana od krpelja. U saradnji s Gradskom upravom, odrađen je monitoring, a izvedeni su i prvi tretmani.

Počeli tremani protiv krpelja

Dario Aćimović, menadžer „Ciklonizacije“ za odnose s javnošću, kaže da sistematska akcija obuhvata zelene javne površine i da će, kao i ranijih godina, akcenat biti stavljen na prostore na kojima se okupljaju deca i prostore određene za istrčavanje kućnih ljubimaca.

– U prvom krugu, proverom su obuhvaćene površine na Detelinari, Novom naselju, Telepu, Limanima, Adicama, Podbari, Grbavici, Petrovaradinu, Klisi, Sajmištu, Šangaju, u Kaću, Budisavi, Kovilju, na Čeneju i Sajlovu. Na osnovu monitoringa, u petak su izvedeni tretmani na Detelinari, Novom naselju, Limanima i Adicama. Narednih dana ekipe će raditi i u ostalim delovima grada, a dinamika će zavisiti od vremenskih uslova - kaže Aćimović.

Aćimović upozorava građane da se tretiraju samo uređene zelene površine, pa savetuje građanima ukoliko oni ili njihovi kućni ljubimci zalaze i na neuređene površine, treba obavezno da pregledaju da li imaju krpelja.

On dodaje i da ekipe "Ciklonizacije" izlaze na teren i po pozivu građana ukoliko primete krpelje u dvoriština.Tako su krajem prošle sedmice odradili tretmane u dvorištima na Podbari, Detelinari, Sajlovu, Futogu, Čeneju, kao i u Rumenki, Sremskim Karlovcima, Petrovaradinu i Kaću.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?