Počelo čišćеnja priobalja od Ribarca do branе u Futogu

17:04:00 03.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Akcija čišćenja područja priobalja od Ribarskog ostrva do brane u Futogu počela je juče i trajaće nekoliko dana, sve dok se ovaj pojas uz obalu Dunava ne očisti.

Počelo čišćеnja priobalja od Ribarca do branе u Futogu

Foto: Grad Novi Sad



Zajedničkim zalaganjem akciju uklanjanja smeća pokrenuli su Grad Novi Sad, JKP „Čistoća“, Komunalna inspekcija, JVP „Vojvodine Vode“ i JP „Vojvodinašume“ koje i upravlja ovim zemljištem.

Cilj akcije je da se sačuva životna sredina, da se podigne svest sugrađana i podstiče društveni aktivizam.

Iz Gradske kuće podsećaju da je veoma važno da svaki deo grada bude uređen na dobrobit svih Novosađana jer nesavesnim odlaganjem smeća zagađuje se životna sredina. Takođe, dolazi do zagađenja zemljišta, podzemnih i površinskih voda, uništava se biljni i životinjski svet što značajno narušava ekosistem u ovom delu Novog Sad. Dolazi i do širenja neprijatnih mirisa i ne lepog prizora za stanovnike okolnih naselja.

Grad Novi Sad apeluje na građane da smeće odlažu na primeren način u posude koje su za to propisane kako ne bi dolazilo do ovako ružne slike na jednom od najlepših gradskih šetališta. Podsećanja radi, građani mogu odlagati kabasti otpad, građevinski šut i mešani komunalni otpad besplatno na Gradskoj deponiji.

- Iako naši sugrađani imaju dobre i zdrave navike, nažalost očigledno i dalje postoje pojedinci koji odlažu otpad nesavesno. Zato i ovom prilikom pozivamo one koji imaju potrebu da iznose nameštaj ili građevinski šut, da pozovu JKP „Čistoća“ i rezervišu kontejner za krupni otpad – navodi se u saopštenju.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?