Počelo glasanje za imena bizona na Fruškoj gori

10:04:00 20.04.2022, Komentara: 4

Novi Sad - Počelo je glasanje za izbor imena, odnosno nadimka za pet jedinki evropskog bizona koji su od skoro stanovnici Nacionalnog parka Fruška gora.

Počelo glasanje za imena bizona na Fruškoj gori


Na Fejsbuk stranici NP Fruška gora objavljeni su predlozi nadimaka za jednu mušku i četiri ženske jedinke bizona, a koje su dala deca iz Srbije, Španije i Poljske.

Glasate tako što u komentaru ispod fotografija na Fejsbuk objavi NP Fruška goraostavite svoj izbor za jedan muški i četiri ženska nadimka od ponuđenih, ili dodajte svoj predlog. Glasanje traje do 28. aprila. Pet komentara/predloga sa najviše lajkova odlučiće i biće nagrađeni.

Deca iz Srbije su za bizona predložila sledeća imena: Srba, Bogi, Stefa, Sale, Pera, Mitar, Marko, Đole, Đuka, Lala, Miki, Laza, Bane.

Kada su u pitanju bizonke, predlozi su: Anđelka, Brankica, Bilja, Cveta, Čarna, Divna, Duška, Dragana, Đurđa, Gorica, Ivka, Juga, Kata, Kalina, Krasna, Kruna, Lana, Lenka, Ljupka, Milica, Nada, Nina, Slavica, Slađa, Petra, Vera, Fruška.

Mališani iz Španije su predložili da se jedinke nazovu: Reina (Reina), Paqui (Paki), Niña ( Ninja), Gordi (Gordi) i Chiquito (Čikito).

Deca iz Poljske su predložila: Pyza, Gracja, Nadzieja, Mila i Lalok.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

4 komentar(a)

Nemanja

, *.mbb.telenor.rs

Neka se zovu Sokoli


Car

E baš to davanje imena bizonima će Srbiju odvesti direktno u Evropsku Uniju jer kad oni vide kako mi to savesno radimo daće nam da nadjemo imena za sve bizone u Evropi ma gde bili.


Новосађанин

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Барац, Боцара итд


Kuka I motika

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Jel moze jedan da se zove Alek? Pa da mu tepamo Mali...


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?