Počelo glasanje za projekte „Zajednici zajedno“, među njima i „Tvrđava mira“

14:10:00 15.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Danas je otvoreno glasanje za konkurs „Zajednici zajedno“ u organizaciji kompanije NIS, a u kojem EXIT fondacija učestvuje sa projektom „Tvrđava mira“, koji podrazumeva postavljanje umetničke instalacije na Petrovaradinskoj tvrđavi po konceptu jednog od najprestižnijih svetskih umetničkih imena.

Počelo glasanje za projekte „Zajednici zajedno“, među njima i „Tvrđava mira“


Povod za ovakvu ulepšavanje tvrđave jeste obeležavanje 100 godina od uspostavljanje mira nakon Prvog svetskog rata, te će ovo umetničko delo, ukoliko dobije dovoljnu podršku građana, predstavljati jedan od najznačajnijih kulturno-turističkih znamenitosti Novog Sada, koje će globalno promovisati Petrovaradinsku tvrđavu kao Tvrđavu mira.

Ukoliko želite, za ovaj projekat možete glasati OVDE, a glasanje traje do 18. oktobra u 14 časova. Klikom na opciju „Novi Sad“ otvara se padajući meni na kojem se nalazi i projekat Fondacije EXIT za koji, potom, glasate.

Projekat „Tvrđava mira“ je sledeći korak u strategiji EXIT fondacije o unapređenju i očuvanju Petrovaradinske tvrđave, u okviru čega je u prvoj polovini godine, u saradnji sa kompanijom NIS, realizovana rekonstrukcija objekta Male stražare, koju Astronomsko društvo koristi kao Opservatoriju, navodi se u saopštenju ove Fondacije.

Misija EXIT fondacije jeste da, pored dosadašnje višedecenijske promocije Petrovaradinske tvrđave, Novog Sada i Srbije, nastavi sa višestrukim unapređenjima tvrđave, kako bi se očuvalo kulturno-istorijsko nasleđe ovog spomenika, kao i da se doprinese turizmu Novog Sada globalnom promocijom Petrovaradinske tvrđave, za koju mnogi nisu znali da je jedna od najvećih na svetu i druga po veličini u Evropi.

Kompanija NIS organizovanjem programa „Zajednici zajedno“, doprinosi unapređenju života građanima dvanaest opština i gradova u Srbiji u kojima posluje kompanija, u cilju bolje budućnosti zajednica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 995.2 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?