Počelo infrastrukturno uređenje prostora oko zgrada za bezbednjake na Jugovićevu

08:08:00 12.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Počeli su radovima na izgradnji saobraćajnih površina i javnog osvetljenja za potrebe opremanja stambenih blokova 1 i 2 za pripadnike snaga bezbednosti.

Počelo infrastrukturno uređenje prostora oko zgrada za bezbednjake na Jugovićevu

Foto: Grad Novi Sad


Na prostoru koji je bio deo kasarne „Jugovićevo“ u izgradnji je 548 stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a Grad Novi Sad investira opremanje ovog lokaliteta, odnosno izgradnju komunalne infrastrukture.

Radovi se izvode u dve faze. Prva faza obuhvata radove na infrastrukturnom opremanju stambenih blokova 1 i 2, pri čemu će biti izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, toplovod, saobraćajne površine (kolovoz, pešačke i biciklističke staze, parkinzi), javno osvetljenje, a zatim i ceo prostor hortikulturno urediti. Druga faza predviđa izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u stambenim blokovima 3,4 i 5.

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije realizuje izgradnju saobraćajnih površina i javnog osvetljenja stambenih blokova, čija ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 331.241.199,00 dinara.

Kako je najavljeno, zaposleni u policiji, vojsci i Bezbednosno-informativnoj agenciji trebalo bi da do kraja godine dobiju ključeve od stanova.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?