Počelo izdavanje lekarskih uverenja učenicima i budućim studentima

20:06:00 26.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Učenici i budući studenti mogu u Domu zdravlja „Novi Sad“ da dobiju lekarska uverenja za upis u srednje i više škole i na fakultete.

Počelo izdavanje lekarskih uverenja učenicima i budućim studentima


Pregledi se obavljaju u Službi za zdravstvenu zaštitu radnika u ambulanti na Limanu (Bulevar cara Lazara 77), na II spratu (javiti se u sobe 244 i 245).

Sa sobom treba poneti izveštaj o zdravstvenom stanju od izabranog pedijatra, odnosno svu medicinsku dokumentaciju koju dete poseduje, dokument sa slikom (đačka knjižica, lična karta ili pasoš).

Kako kažu u Domu zdravlja, zbog očekivanih gužvi, od četvrtka, 29. juna biće moguće dobiti termin za preglede predviđene za 3, 4. i 5. jul na šalteru za informacije od 7 do 12 časova.

S obzirom na to da se očekuje veći broj učenika, 3. i 4. jula godine lekari će raditi od 7 do 20 časova.

Po nalogu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lekarska uverenja za srednje škole se šalju elektronskim putem.

Lekarska uverenja se naplaćuju prema cenovniku Doma zdravlja „Novi Sad“ koji je istaknut na oglasnoj tabli, a cena zavisi od smera koji se upisuje.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1000.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 11° - 23° Mogući pljuskovi
Ned 11° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?