Počelo jesenje čišćenje pijaca

13:10:00 25.10.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Pored redovnog, svakodnevnog uređenja pijaca, JKP „Tržnica“ dva puta godišnje organizuje i veliko čišćenje na svim novosadskim pijacama. Tako je danas sa Najlon pijace počrlo jesenje čišćenje.

Počelo jesenje čišćenje pijaca

Foto: JKP "Tržnica" Novi Sad



Dužina trajanja ove akcije zavisiće od vremenskih uslova, kao i obima posla. Ovogodišnja akcija je produžena zbog pandemije koronavirusa, a predviđeno je da bude završena do 3. novembra.

Radnici Službe za održavanje higijene redovno održavaju sve pijace tokom cele godine, a u jesenjoj akciji će, pored redovnog održavanja higijene, uklanjati čvrst i kabast otpad, čistiti i prati oluke, orezivati i seći grane tamo gde je potrebno, kositi travu, uklanjati nakupljeno lišće, izvršiti deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju pijaca, navode u JKP „Tržnica“ i podsećaju da za navedene poslove ovo preduzeće poseduje sopstvenu mehanizaciju: korpu za rad na visini, dva velika traktora sa čistilicama, dva mala traktora, kao i tri vrste čistilica različitih kapaciteta. Upotrebom sopstvene mehanizacije znatno se štedi na vremenu potrebnom za uređivanje i čišćenje pijaca, održavanje higijene je na višem nivou, što i jeste jedan od ciljeva poslovanja JKP „Tržnica“ Novi Sad.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 72%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 4 m/s, ESE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?