Počelo komunalno opremanje Mišeluka

20:02:00 24.02.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Prva faza izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom počela je na lokalitetu Mišeluk III u Petrovaradinu, a ukupna vrednost ugovorenih radova iznosi 972,5 miliona dinara. Rok za završetak radova je 550 kalendarskih dana.

Počelo komunalno opremanje Mišeluka


Planom detaljne regulacije omogućeno je širenje grada na sremskoj strani, tako da je definisana je izgradnja saobraćajnica, kružnih raskrsnica, biciklističkih i pešačkih staza, kao i parking površina, te komunalno opremanje podzemnim instalacijama.

Kako navode iz Gradske kuće, područje zahvaćeno planiranim radovima je pretežno neizgrađeno po pitanju saobraćajnih površina i dominiraju atarski ili putevi od drobljenog kamena, tako da će izgradnja komunalne infrastrukture obezbediti uslove za dalji urbani razvoj ovog dela grada.

Počelo komunalno opremanje Mišeluka


Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnih površina u dužini od 3512 metara, što podrazumeva kolovoz promenljive širine, od 5,5 do šest metara, kao i biciklističke staze i pešačke staze od behaton ploča, koje će se protezati čitavom dužinom kolovozne konstrukcije. U okviru ove investicije biće izgrađeno i 65 parking mesta.

Pored saobraćajnih površina, predviđena je izgradnja 4,8 kilometara vodovodne mreže, tri kilometra atmosferske i tri kilometra fekalne kanalizacije, a svi novoizgrađeni krakovi biće priključeni na već postojeće mreže, putem dva sliva, jednim ka Ulici Dinka Šimunovića i drugim ka kanalizaciji Kovid bolnice u Ulici 3.

Počelo komunalno opremanje Mišeluka


Novo javno osvetljenje ispunjavaće kriterijume za kvalitet instalacije i standarda za osvetljenje što garantuje da će vidljivost za neometano odvijanje svih vrsta saobraćaja biti na zadovoljavajućem nivou. Biće postavljeno 196 čeličnih konusnih stubova različite visine i broja svetiljki, odnosno 102 stuba za osvetljenje kolovozne konstrukcije i 94 stuba u svrhu rasvete pešačkih i biciklističkih staza.

- Nakon izvedenih radova na izgradnji saobraćajnih površina i prateće infrastrukture, biće postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija, kao i 177 klupa, 129 korpi za otpatke i šest držača za bicikle. Lokalitet će biti oplemenjen i rekonstrukcijom zelenih površina, sadnjom dekorativnog sadnog materijala u vidu drveća i žbunja, kao i formiranjem travnjaka - kažu u Gradskoj kući i ističu da Grad Novi Sad u svojim kontinuiranim nastojanjima da unapredi komunalnu infrastrukturu za što veći broj stanovnika, vodi računa i o uređenju obodnih delova grada.



Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?