Počelo košenje trave i zalivanje cveća i drveća u gradu i prigadskim naseljima

16:04:00 12.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ počeli su sa košenjem trave i korovskih biljaka na površini od oko 6,5 miliona kvadrata u gradu i prigradskim naseljima.

Počelo košenje trave i zalivanje cveća i drveća u gradu i prigadskim naseljima

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



Danas je pokošeno 367.944 hiljade kvadrata trave uz Sentandrejski put, put za Sremske Karlovce na Tekijama, a pokošena je i trava u centru grada u ulicama Miroslava Antića, Stražilovskoj, Vojvođanskih brigada, Pavla Simića, Vase Stajića, Alberta Tome na Trgu galerija i Trgu Ferenca Fehera. Kosci JKP „Gradsko zelenilo“ radili su i na Limanu, u Fruškogorskoj ulici, kod studentskih domova Bajić i Vlahović, potom kod JP „Urbanizam“, DIF-a, na uglu Bulevara Cara Lazara i ulice Stevana Musića, kao i u aleji Mike Antića.

Pokošena je trava i u stambenim blokovima Rumenačka - Filipa Filipovića i Filipa Fiipovića - Milenka Grčića na Detelinari kao i u bulevaru Jaše Tomića, a na Novom naselju u stambenom bloku u Seljačkih buna i u parku Bistrica I.

Rdnici JKP „Gradsko zelenilo“ danas su zalivali cvetne gredice u Kameničkom parku. U centru grada zalivane su cvetne kupe i drveće kod zgrade Pokrajinske vlade, u Stražilovskoj i na Limanu u ulicama Drage Spasić, blokovima Boška Buhe i Banović Strahinje, kao i u stambenim blokovima Slobodana Bajića - Majevička, na Avijaciji i u Omladinskog pokreta na Detelinari, ali i na Novom naselju, kod Sobmorske rampe i u produžetku Bulevara Jovana Dučića.

Počelo košenje trave i zalivanje cveća i drveća u gradu i prigadskim naseljima

Foto: JKP "Gradsko zelenilo"



- Angažovano je blizu 40 radnika i isto toliko mašina. Sunčani dani, kojima je prethodio period velike vlage pogoduju rastu trave i korovskog bilja i zato smo ove godine ranije nego ikad počeli s poslovima košenja i uređenja travnjaka i zelenih površina. Paralelno s tim radimo i na zalivanju cveća i mladih sadnica drveća. U toku su radovi na rekonstrukciji Dunavskog parka - kaže direktor JKP „Gradsko zelenilo“ Miloš Egić.

Ukupna površina travnjaka u parkovima, u gradskim kvrtovima i prigradskim naseljima koje kose radnici JKP „Gradsko zelenilo“ iznosi 4.733.696 miliona kvadratnih metara, korovske biljke 1.571.716 miliona kvadrata, dok se ambrozija uklanjaju 9.486.595 miliona kvadrata (ove površine podrazumevaju neuređene prostore na prilazima gradu, u i ndustrijskim zonama, prigradskim naseljima i oko deponije). Kako navode u JKP „Gradsko zelenilo“, veći deo površina se kosi više puta u sezoni.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 4 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?