Počelo prikupljanje potpisa za primedbe na Generalni urbanistički plan

16:01:00 29.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Prikupljanje potpisa za primedbe na Generalni urbanistički plan u okviru akcije „Reci NE Generalnom urbanističkom planu – korak 3!“ počelo je danas na 13 lokacija u gradu.

Počelo prikupljanje potpisa za primedbe na Generalni urbanistički plan


Naime, Ekološki front Novog Sada, u saradnji sa brojnim neformalnim inicijativama, pozvao je građane da daju svoje potpise za primedbe na Nacrt Generalnog urbanističkog plana. Potpisi će biti prikupljani na 13 lokacija širom grada do petka, 4. februara.

Građani svoje potpise mogu dati na Limanskoj pijaci, u Limanskom parku, MZ Liman u Drage Spasić 1, od ponedeljka do srede u periodu od 18 do 20 časova, na Telepu kod pošte, na Futoškoj pijaci, u Zmaj Jovinoj ulici kod Pandore, Dunavskom parku, Parkiću kod muzeja, na Satelitskoj pijaci, kod Robne kuće na Novom Naselju, potom u Crnoj kući (CK 13) danas do 18 časova i od ponedeljka do četvrtka u periodu od 12 do 16 časova, kao i na Bulevaru Evrope, kod Gomexa, od 12 do 14 časova do četvrtka.

Iz Ekološkog fronta pozivaju građane da se prijave i za volontiranje na štandovima kako bi prikupili što više primedbi.

Cilj je da se od gradskih čelnika kroz primedbe zatraži odbacivanje Nacrta GUP-a Novi Sad 2030. i krene u izradu novog, koji će biti u javnom interesu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?