Počelo rasklapanje mosta „Boško Perošević“

19:10:00 07.10.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Rasklapanje mosta „Boško Perošević“, odnosno montažno-demontažnog mosta MD-88 počelo je ovih dana. Napravljen da traje četiri godine, a Novosađane i sve oni koji su prolazili kroz Novi Sad služio je više od 18 godina.


Počelo rasklapanje mosta „Boško Perošević“

foto: NS Build, Blavak

Radnici su skinuli prvi deo konstrukcije mosta sa novosadske strane i krenuli sa njegovim rasklapanjem. Fotografije o početku demontaže objavio je portal NS Build na svojoj Fejsbuk i Tviter strani.

Pokrajinska vlada je u 2018. godini izvodila oko 790 miliona dinara za finalne radove na novom železničko-drumskom mostu i za uklanjanje starog mosta.

Prema ranijim najavama, rasklopljeni delovi mosta „Boško Perošević“ biće smešteni na prostoru ranžirne stanice, po zahtevu „Infrastrukture železnice Srbije“. Demontaža ovog mosta bila je u sklopu ugovora o izgradnji novog stalnog železničko-drumskog mosta, ali je ona do sada bila uslovljena izgradnjom dela pristupnih saobraćajnica.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 65%
Pritisak: 1009.4 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?