Počelo rušenje drveća na Kameničkoj adi

17:12:00 15.12.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Mašine kompanije „Milenijum tim“ počele su danas rušenje drveća na Kameničkoj adi, na lokaciji na kojoj se planiraju privremene saobraćajnice radi izgradnje mosta u produžetku Bulevara Evrope.

Počelo rušenje drveća na Kameničkoj adi

foto: screenshot Ekološki front Novi Sad / Fejsbuk



Aktivisti koji su sedam meseci na Šodrošu primetili su oko 15 časova radnike koji su krenuli u rušenje drveća. Oni su pozvali policiju, koja je izašla na teren i napravila zapisnik. Zvali su i inspekciju, ali im se niko nije javljao na telefon. Pozvali su i građane da im se pridruže u odbrani.



Pogledajte OVDE kako izgleda rušenje drveta na Kameničkoj adi.

Kako piše 021.rs, u ovom trenutku je seča zaustavljena i nije poznato šta će se dešavati u narednim danima.

- Videli smo da se dva stabla ruše, onako ad hoc, pogurali su ih bagerima. Stabla su označena crvenim krugovima i pretpostavljamo da će ona 'pasti'. Nama je dužnost da reagujemo na to, nadamo se da će i institucije reagovati. Jutros smo od radnika tražili da pozovu nadzornika, ali su nam rekli da on nije tu danas. Po zakonu bi ovde morao da bude nadzornik Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode. Ovo je zaštićeno područje i na njemu je seča dozvoljena od 1. avgusta do 1. novembra, ništa posle toga - navodi aktivista Petar Holik, a prenosi 021.rs.


Izvor: NoviSad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 87%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?