Počelo sređivanje prostora oko železničkih stanica u Novom Sadu i Petrovaradinu

09:02:00 04.02.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici JKP „Put“ počeli su da sređuju prostor oko glavne železničke stanice i stanice u Petrovaradinu kako bi u martu bile spremne da u novom ruhu dočekaju prvi brzi voz na relaciji Beograd - Novi Sad i njegove putnike.


Počelo sređivanje prostora oko železničkih stanica u Novom Sadu i Petrovaradinu

Foto: Printscreen Miloš Vučević (Facebook)


U toku su radovi na prilaznim putevima do platoa ispre stančnog ulaza za putnike u Železničku stanicu Novi Sad i obližnjeg parkinga, kao i na uređivanju stanice u Petrovaradinu, koje pored samog objekta obuhvata i asfaltiranje kraka ulice Franje Štefanovića i Železničkog prilaza.

Vrednost radova koje izvodi JKP „Put“ je oko 20 miliona dinara.

Počelo sređivanje prostora oko železničkih stanica u Novom Sadu i Petrovaradinu

Foto: Printscreen JKP "Gradsko zelenilo" (Facebook)


Uređuju se i zelene površine na prostorima dve železničke stanice, u Petrovaradinu i Novom Sadu. Posađeno je šiblje, lišćarsko drveća, u toku je priprema i setva trave, priprema zemljišta za postavku busena trave, postavka mobilijara, uređenje cvetnih gredica, popravka metalne zaštite oko drveća i oblikovanje krošnji stabala.

Počelo sređivanje prostora oko železničkih stanica u Novom Sadu i Petrovaradinu

Foto: Preintscreen Miloš Vučević (Facebook)


U Železničkoj stanici u Novom Sadu, koja od izgradnje, 1964. godine, nije obnavljana, predviđeni su radovi na sanaciji podova, zidova i krova, kao i energetska sanacija objekta, a biće zamenjeni fasada i stolarija.

Postojeći stanični pothodnik ispod trećeg, četvrtog, petog i šestog koloseka biće produžen i modernizovan, a novi deo pothodnika biće dužine 30 metara i činiće ga i stepenišna konstrukcija, kojima će se izlaziti na novoprojektovani treći i četvrti peron. Pothodnik će biti dugačak ukupno oko 60 metara, a sa prilaznim stepeništem i liftovima njegova korisna površina iznosiće oko 800 kvadratnih metara.



Izvor: novisad.com, Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?