Počelo testiranje brze pruge Beograd-Novi Sad

20:01:00 04.01.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Počelo je testiranje brze pruge Beograd-Novi Sad koja će, kako je najavljeno, biti otvorena za putnički saobraćaj u martu. Ispitivanja su već počela, a najznačajnija dinamička testiranja predstoje u naredna dva meseca.

Počelo testiranje brze pruge Beograd-Novi Sad


U okviru realizacije projekta izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte, na čitavoj pruzi od Stare Pazove do Novog Sada vodovi kontaktne mreže i kablovi električne infrastrukture stavljeni su pod visok napon, u okviru završnih radova na izgradnji ove deonice.

Počelo testiranje brze pruge Beograd-Novi Sad

Foto: infrazs.rs



Osim toga, sredinom decembra nastavljeni su radovi na rekonstrukciji staničnih perona u Novom Sadu. Radi se na izgradnji temelja perona i nadstrešnica, kao i šahti za kišnu kanalizaciju. Kako navode na sajtu Infrastruktura železnice Srbije, u enterijeru stanične zgrade nastavljeni su radovi na uređenju prostorija Centra za daljinsko upravljanje, zatim staničnog restorana, kao i na obnovi pojedinih kancelarija.

Počelo testiranje brze pruge Beograd-Novi Sad

Foto: infrazs.rs




Radove u železničkoj stanici Novi Sad, koji su počeli krajem septembra, izvodi konzorcijum kineskih kompanija „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“, koji radi na izgradnji pruge za velike brzine između Novog Sada i Subotice.

Srbija bi trebalo da svoj deo pruge do Subotice završiti do kraja 2024. ili najkasnije do 2025. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
15°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.3 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?