Počelo tretiranje krpelja u gradu

13:03:00 31.03.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija tretiranja zelenih površina protiv krpelja počela je ovih dana. Prvi će biti tretirani gradski parkovi, Kej, šetališta, dečija igrališta i livade za istrčavanje pasa.

Počelo tretiranje krpelja u gradu


- Obuhvaćene su sve uređene zelene javne površine, a prioritet su nam one na kojima se kreće najviše dece i ljudi i one koje su određene za istrčavanje kućnih ljubimaca - rekao je za RTV Dario Aćimović iz Ciklonizacije Novi Sad.

On dodaje da su preparati koji se koriste za tretmane krpelja oni koji su dozvoljeni tj. koji su odobreni od Svetske zdravstvene organizacije i naših institucija. Njihova uspešnost ide i do 90 odsto onoga što se smatra uspešnim tretmanom.

Kontrolama zelenih površina procenjuje se gde je potrebno tretirati krpelje, a moguće je to činiti i po prijavi građana. Akcija tretiranja će u gradu biti gotovo za desetak dana, nakon čega će ekipe Ciklonizacije obići prigradska naselja.

Izvor: RTV, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?