Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu

19:08:00 31.08.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Radnici JKP „Čistoća“ započeli su uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu u okviru projekta unapređenja životne sredine. Za ovaj projekat Grad je od Ministarstva zaštite životne sredine dobio pet miliona, dok je iz gradskog budžeta izdvojeno 4,7 miliona.

Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu


- Ovo govori da je uklanjanje deponija skup posao. Zato svi kao građani moramo biti dovoljno svesni da svoj otpad ne odlažemo na neadekvatna mesta, nego da ga odnesemo na deponiju - rekla je ovim povodom članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović.

Direktor JKP „Čistoća“ Donald Božić je istakao da će nelegalna deponija u Petrovaradinu biti u potpunosti uklonjena u narednih 14 dana.

- „Čistoća“ svakodnevno radi na uklanjanju malih deponija. Apelujemo na građane da otpad odlažu na mesta predviđena za to. Odlaganje otpada na gradsku deponiju je besplatno i to je svakako najjednostavniji način odlaganja otpada. Takođe, postoji i opcija iznajmljivanja kontejnera na 24 časa koja košta 2.400 dinara, a namenjena je onima koji renoviraju nešto u svom domu ili žele da izbace krupni otpad iz domaćinstva - rekao je Božić.

Počelo uklanjanje nelegalne deponije u Petrovaradinu


Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sara Pavkov je naglasila da će u okviru ovog projekta biti uklonjeno više od 900 ovakvih i sličnih deponija na teritoriji Srbije.

foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
22°
Vlažnost: 60%
Pritisak: 1013.2 mb
Vetar: 8 m/s, SE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?