Počelo useljenje studenata sa invaliditetom u studentske domove

13:12:00 01.12.2021, Komentara: 0

Novi Sad – Studenti sa invaliditetom i studenti iz društveno osetljivih grupa počeli su da se useljuju u domove Studentskog centra Novi Sad, a prema utvrđenoj rang listi, smeštaj je dobilo 120 studenata sa invaliditetom i 102 studenta iz društveno osetljivih grupa.

Počelo useljenje studenata sa invaliditetom u studentske domove


Kako navode u Studentskom centru Novi Sad, najveći broj studenata s invaliditetom i studenata rekonvalescenata biće smešten u studentskom domu "Slobodan Bajić".

Svih 10 studentskih domova ima izgrađene rampe za olakšan pristup osobama s invaliditetom, a unutar Službe smeštaja funkcioniše Kancelarija za smeštaj studenata iz društveno osetljivih grupa koja je tu kako bi im olakšala proces konkurisanja, useljenja i stanovanja.

Konkurs je okončan 18. novembra, a rok za useljenje je 6. decembar, kada ističe i rok za useljenje studenata starijih godina, za koje je konkurs okončan 1. novembra, a useljavanje je počelo 15. novembra.

Iz Studentskog centra poručuju da nastoje da svim studentima obezbede što bolje uslove za stanovanje i učenje.

- Letos smo rekonstruisali terase i zamenili vrata u velikom broju soba u domovima „Slobodan Bajić“ i „Veljko Vlahović“. Rekonstruisali smo i Veliku menzu, a uveli smo niz novih servisa za studente, kako bismo im olakšali boravak - kaže direktor SCNS Zoran Martinović.

Inače, krajem oktobra i početkom novembra svi domovi su detaljno dezinfikovani, a zahvaljujući strogim antikovid merama trenutno je u izolaciji samo jedan student sa lakšim simptomima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?