Počelo vakcinisanje zaposlenih u novosadskom domu zdravlja

19:01:00 13.01.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Vakcinacija zaposlenih u Domu zdravlja „Novi Sad“ protiv koronavirusa počela je danas u 11 sati. Prioritet imaju zaposleni u kovid centru, ali će sukcesivnom isporukom vakcine na red stići svi zaposleni u narednom periodu. Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove, imunizacija će se obaviti Pfizer - BioNTech vakcinama.

Počelo vakcinisanje zaposlenih u novosadskom domu zdravlja


- Mi smo napravili plan, pošto imamo 200 zaposlenih koje planiramo danas i sutra da uradimo. Pošto vakcina ima rok trajanja van zamrzivača od pet dana, mi planiramo da to uradimo u roku ova dva dana - kaže za RTV Nenad Vukas, koordinator vakcinacije u Domu zdravlja „Novi Sad“.

Inače, 5. januara počela je vakcinacija zaposlenih u Kliničkom centru Vojvodine.

Imunizacija protiv Kovida-19, biće okončana najkasnije do sredine jula, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek. Prvi punkt za masovnu imunizaciju građana, prema najavama, trebalo bi da počne sa radom do kraja nedelje, na Beogradskom sajmu. Za taj posao spremno je više od 15 mobilnih ekipa Doma zdravlja „Novi Sad“, a prema nezvaničnim informacijama vakcinacija građana Novog Sada trebalo bi da počne za desetak dana.

Za nepuna tri dana više od 150 hiljada građana iskazalo je interesovanje za vakcinaciju, a u Nacionalnom koordinacionom timu za imunizaciju napominju da bi narednih dana i nedelja, mogla da počne masovna imunizacija građana, koja bi trebalo da bude okončana sredinom jula.


Izvor: novisad.com, RTV


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?