Počeo da radi zimski smeštaj za beskućnike

13:11:00 08.11.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Centar za socijalni rad i tokom ove zime obezbedio je prenoćište, odnosno montažne objekte koji su počeli sa radom 1. novembra i biće otvoreni tokom zime, svakog dana, od 19 časova do sedam časova narednog dana.

Počeo da radi zimski smeštaj za beskućnike


U objektu u Zmaj Ognjena Vuka 13 ima mesta za 28 muškaraca, dok se prenoćište za sedam žena nalazi u Temerinskoj ulici 6.

Rukovodilac službe za zaštitu odraslih i starih lica Centra za socijalni rad Novog Sada Katarina Stolić kazala je za „Dnevnik“ da je od 1. novembra na noćenje primljeno 15 korisnika.

Njima je obezbeđena večera, krevet sa posteljinom i siguran prostor u kome mogu da provedu noć. Osim te usluge, korisnici dobijaju psihosocijalnu podršku i usluge socijalnog rada koje podrazumevaju pružanje podrške u ostvarivanju prava iz oblasti socijalne zaštite. Takođe, mogu da ostvare i pravo na jednokratnu novčanu pomoć, te novčanu socijalnu pomoć, da se prijave na adresu Centra za socijalni rad i izrade lična dokumenta, podnesu zahtev za smeštaj u ustanovu socijalne zaštite ukoliko im je zdravstveno stanje narušeno i da ostvare druga prava koja im po zakonu pripadaju.



Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, ESE
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?