Počeo Exit, prvog dana droga pronađena kod 55 osoba

12:07:00 09.07.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Tradicionalnim vatrometom, posle ponoći, zvanično je otvorena četvorodnevna proslava dve decenije Exita. Prve večeri festivala, na Petrovaradinskoj tvrđavi, boravilo je oko 42.000 posetilaca iz 70 zemalja, saopštili su organizatori, a tokom prvog dana, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu, zaplenili su narkotike od 55 osoba.

Počeo Exit, prvog dana droga pronađena kod 55 osoba


- Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga policija je uhapsila 54 osobe, od kojih je 31 strani državljanin. Policija je uhapsila još jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. – saopšteno je iz MUP-a.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ponovio je da će pripadnici policije u skladu sa zakonom na Exitu hapsiti i kažnjavati dilere droge, ali i konzumente.

Festival se održava uz sve epidemiološke mere, što podrazumeva i da posetioci moraju imati potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR ili brzi antigenski test, a kako kažu organizatori, prvog dana brzim antigenskim testom testiralo se više od 4.000 ljudi i svi su bili negativni.


Rumini krali mobilne telefone na Exitu


Novosadska policija uhapsila je državljane Rumunije L. B. (19) i I. C (35), zbog sumnje da su učinili više krivičnih dela krađa.

Policija je noćas, na Petrovaradinskoj tvrđavi, tokom festivala Exit, kod osumnjičenih pronašla dvadeset ukradenih mobilnih telefona od kojih je veći deo već vraćen vlasnicima.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Novosadska policija podseća da svakodnevno brine da bezbednost sugrađana bude na što višem nivou, posebno sada, u vreme održavanja Exit festivala, kada je na ulicama Novog Sada veći broj posetilaca nego inače.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
21°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?