Počeo upis u privatne vrtiće, do kraja meseca podnošenje zahteva za finansijsku podršku

09:08:00 03.08.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Upis u privatne vrtiće je počeo, a zahtevi za finansijsku podršku podnose se do 31. avgusta Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu.

Počeo upis u privatne vrtiće,  do kraja meseca podnošenje zahteva za finansijsku podršku


Finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u jednu od predškolskih ustanova na teritoriji Grada Novog Sada, pod uslovom da dete nije upisano u Predškolsku ustanovu „Radosno detinjstvo“ .

Zahteve podnose roditelji za novoupisanu decu i roditelji ranije upisane dece, s obzirom na to da ranije rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. avgusta. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Podsećamo, zahtevi se podnose Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem Pisarnice Gradske uprave za opšte poslove, a podnosilac zahteva dužan je da uz zahtev priloži kopiju očitane lične karte, odnosno raseljeničku legitimaciju, kao i izvod iz Matične knjige rođenih za dete.

Obrasci zahteva mogu biti preuzeti u Pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1, na sajtu Grada u sekciji Dokumenti Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu, u predškolskoj ustanovi u koju se dete upisuje ili OVDE.

Inače, finansijska podrška, kako navode, će biti isplaćena u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 2 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?