Početak školske godine prelomni trenutak za epidemiološku situaciju

09:08:00 20.08.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Početak školske godine prelomni je trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji, rekao je za RTS epidemiolog Branislav Tidorović i naglasio da deca treba da nose maske. Ukazao je i da rizike treba smanjiti na najmanju moguću meru i da se sve mere moraju sprovoditi.

Početak školske godine prelomni trenutak za epidemiološku situaciju


Prema rečima zamenice direktora instituta „Batut“ Darije Kisić Tepavčević, bilo koja maska, hirurška, epidemiološka ili pamučna, prihvatljiva je za učenike prilikom boravka u školi. Ipak, s obzirom na to da deca idu svaki dan u školu, najekonomičnije su platnene i pamučne maske, koje se peru, peglaju, i redovno održavaju, poručila je Kisić Tepavćević.

Ona je istakla da će organizacija nastave biti takva, da će prilikom slušanja nastave biti obezbeđena fizička distanca i najavila da će se u školama vršiti edukacija kako da se rizik za prenošenje infekcije svede na najmanju moguću meru.

Iz Kriznog štaba su objasnili i da se još razrađuju preporuke za učenike sa autizmom i smetnjama u razvoju. Reč je o, kako su istakli, deci kod kojih je rizik od infekcije potpuno isti kao kod ostalih đaka, ali je način organizovanja preventivnih mera specifičan.

Ukoliko bi došlo do nekih promena i eventualno novog pika i povećanja opasnosti od širenja epidemije, odlazak u školu bi bio prekinut i prešlo bi se na onlajn nastavu.




Izvor: RTS, FoNet


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
18°
Vlažnost: 42%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?