Počine druga faza radova u Kraljevića Marka, deo ulice se potpuno zatvara

09:01:00 10.01.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Druga faza radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Kraljevića Marka počinje danas.

Počine druga faza radova u Kraljevića Marka, deo ulice se potpuno zatvara

Foto: Grad Novi Sad



U ovoj fazi biće obuhvaćena deonica od Ulice Berislava Berića do „Maksi“ diskonta u okviru stambeno-poslovnog kompleksa „Kraljev park“ koja će biti u potpunosti zatvoren za saobraćaj. Prema planiranoj dinamici radovi će trajati do sredine marta, nakon čega će se pristupiti rekonstrukciji poslednje deonice od „Kraljevog parka“ do Bulevara kralja Petra I.

Inače, krajem decembra prošle godine kompletno su završeni svi predviđeni radovi u prvom delu ulice, od Bulevara Jaše Tomića do Ulice Berislava Berića.

U okviru ovog investicionog projekta, Ulica Kraljevića Marka dobija obnovljenu kolovoznu konstrukciju, obostrane pešačke staze od behaton kocki, nove kolske ulaze i 102 parking mesta sa upravnom šemom parkiranja.

Postojeća kanalizaciona mreža se rekonstruiše, a izgradnjom 50 novih slivnika biće omogućeno efikasno odvođenje površinskih voda sa saobraćajnih površina.

Kako se navodi, biće očuvana postojeća stabla koja se nalaze u uličnom koridoru, dok je nekoliko mladih sadnica presađeno na lokacije u neposrednoj blizini.

Projektom je predviđena demontaža celokupnog postojećeg javnog osvetljenja, te postavljanje novih 16 stubova, visine osam metara, sa LED svetiljkama.

Ukupna vrednost investicije je 115 miliona dinara, a rok za završetak 210 kalendarskih dana, tako da se očekuje da će tokom maja ova ulica, na kompletnoj deonici od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, dobiti unapređenu infrastrukturu i zasijati u sasvim novom ruhu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 52%
Pritisak: 996.4 mb
Vetar: 4 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?