Počinioci 10 ubistava i dalje na slobodi

12:08:00 25.08.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadskoj policiji ostalo je još desetak nerazjašnjenih ubistava, počinjenih u poslednjih 15 godina na teritoriji Južne Bačke.

Poslednje se dogodilo 28. februara ove godine kada su na Novom naselju ubijeni Nenad Opačić i njegova supruga, pa policija traga za naručiocima.

Počinioci 10 ubistava i dalje na slobodiUbistvo Nenada Opačića i njegove supruge, foto: Blic (Nenad Mihajlović)

Većina ostalih nerazjašnjenih ubistava dogodila se u Novom Sadu ili bližoj okolini. Jedino nerazjašnjeno ubistvo od pre dve godine jer ono u kojem je, na uglu novosadskih ulica Ilije Birčanina i Koperenikove ubijen Kaćanin Radenko Popović (31).

Pre oko pet godina hit-mejker estrade, tekstopisac i kompozotor, muzički urednik u elektronskim medijima Velibor Vučurović (31) iz Feketića, ubijen je u Novom Sadu, kod Železničke stanice, na Bulevaru Jaše Tomića. Za sada, istraga o zločinu, ubistvu iz vatrenog oružja, nije dala rezultate.

Nije rešeno ni ubistvo bivšeg radnika Državne bezbednosti Branka Glušice, počinjeno krajem decembra 2009. godine u blizini njegove kuće na Telepu u Novom Sadu dok je nosio nešto za unuka koji ga je čekao za božićnom trpezom.

Inače, do sada najstarije nerazjašnjeno ubistvo u Novom Sadu je likvidacija Kićuna Vilotijevića (40). Na njega je nepoznati napadač pucao 10. jul 1999. godine na Limanu a zatim pobegao. Starica Dragica Šovljanski zadavljena je u svom stanu u Sreklićevoj ulici 28. januara 2000. godine, a počinilac tog zločina do danas nije pronađen.

Tanasije Samaryić (41) iz Živinica u Bosni i Hercegovini, 10. jula 2002. godine raznet je bombom u Ulici Kraljevića Marka, nadomak sedišta policije, dok je sedao u svoj „audi”. Tri meseca kasnije, odnosno 5. oktobra 2002. godine Đorđe Topić (27) likvidiran je otpozadi u Fruškogorskoj ulici na Limanu.

Policija još traga ko je likvidirao Vinka Predojevića (45) iz Doboja. On je osvanuo mrtav u “fordu” na Satelitu 15. novembar 2006. godine. Bojan Obradović (28), koji je bio povezan s narko-tržištem 6. aprila 2007. je ubijen i zapaljen u ribarskom naselju Male ledine u Petrovaradinu.

U Odseku za krvne delikte Policijske uprave u Novom Sadu kažu da je praksa da se o nerazjašnjenih ubistvima ili pokušajima ubistava govore samo statistički podaci. Oni objašnjavaju da bi bilo kakvo iznošenje podataka o tragovima i o tome dokle je istraga stigla, kao i detaljisanje, moglo naštetiti rešavanju dela zbog toga što je zločinac još uvek na slobodi i on bi to mogao pročitati. Na takav stav policiju obavezuju i poslednje izmene i dopune Zakona o krivičnom postupku.

Izvor: Dnevnik.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?