Počinje Festival uličnih svirača

09:09:00 01.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad – Večeras će, svečanom povorkom učesnika i građana, biti otvoren Festival uličnih svirača. Okupljanje građana je na Trgu slobode u 19 časova, odakle će se Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta „Varadinska duga“ ići do Beogradske kapije, gde će nastupiti glavne zvezde večeri, džez-pop sastav Moon Hooch iz Njujorka.

Počinje Festival uličnih svirača


Povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora, umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD, studenata Fakulteta tehničkih nauka sa dapertmana za scenski dizajn, članova udruženja Efemera zaduženih za koncept otvaranja, oko 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative i više hiljada građana Novog Sada i drugih posetilaca. U ostatku programa prve večeri u Podgrađu nastupiće Fratelli Marelli, Human Jukebox, Senor Marcusen i Sava Miletić kvartet


Saobraćaj za motorna vozila
u Bulevaru Mihajla Pupina i na mostu „Varadinska duga“ će se tokom svečane povorke odvijati samo jednom trakom, jer će drugom ići učesnici. Samo Podgrađe će tokom sva tri dana Festivala biti zatvoreno za saobraćaj od 17 časova do 2 časa posle ponoći. Specijalna autobuska linija za posetioce Festivala će saobraćati na liniji Trg slobode – Podgrađe u petak i subotu od 17 do 23 časa, sa intervalima polaska na svakih jedan sat, a karta za ovaj prevoz se neće naplaćivati.


Umetnički programi Festivala će u petak i subotu počinjati u 18 časova i završavati se u jedan sat posle ponoći. Kako su najavili organizatori, preko 160 učesnika dolaze iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije, a nastupiće na 14 punktova u Podgrađu.

Novina Festivala je otvoreni bioskop pored Barutane „Josif“, koji će raditi u saradnji sa filmskim festivalom Cinema City.

Ulaz na sve programe će i ove godine biti besplatan. Uz bezalkoholna pića, posetioci će imati priliku da konzumiraju ekskluzivne proizvode zanatskog piva četiri domaća proizvođača. Piće na šankovima u Ulici Vladimira Nazora tokom sva tri dana Festivala i kod Barutane „Josif“ u petak i subotu, biće moguće kupiti isključivo uz pomoć specijalnog festivalskog novca, koji će moći da se kupi na punktovima pored samih šankova. Za svaki od tri dana Festivala će važiti drugačiji izgled novčanica, pa je na kraju dana neophodno zameniti nepotrošene apoene na istim mestima na kojima će biti i prodavani, jer oni sledećeg dana neće više biti u opticaju.

Sve je spremno. Ponesite dobro raspoloženje i pravac Podgrađe, jer je tamo Festival uličnih svirača!


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.3 mb
Vetar: 1 m/s, SSW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?