Počinje "Food planet" na Trgu slobode

17:05:00 08.05.2018, Komentara: 1

Novi Sad - Drugi po redu Festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, koji organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, biće održan od 11. maja do 3. juna, na Trgu slobode.

Počinje "Food planet" na Trgu slobode


Tokom 23 dana na Trgu slobode, Novosađanima i gostima, svakog dana će se predstavljati druga zemlja.

- Otvaranje festivala zakazano je za petak, 11. maj sa početkom u 18 časova, a prva zemlja koja će se predstaviti biće Crna Gora. Posetioci će imati prilike da probaju specijalitete različitih nacionalnih kuhinja, upoznaju kulturnu baštinu tih zemalja, kao i da uživaju u njihovoj tradicionalnoj i savremenoj muzici – istakla je Ivana Tomić iz „Color Media Communications“.

- Ovo je dobra prilika da se predstave strane ambasade i privredne komore sa nacionalnim kuhinjama i kulturnim baštinama zemalja iz kojih dolaze. Želimo da u svet pošaljemo lepu sliku iz Novog Sada, a posebno nam je drago što turistički pokazatelji govore da strani turisti sve više dolaze u naš grad - rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević i dodao da je pomenuti festival početak sezone letnjih manifestacija, kao i to da TONS od ponedeljka kreće u kampanju promocije letnje sezone.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Ћириличар

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Фудо-мудо; ко ово прави и финансира Србин није и не живи у земљи Србији где је српски језик и ћирилица званични језик и писмо (Устав Републике Србије члан 10). Ако је нешто интернационалног карактера треба да пише на српском, а испод на енглеском и/или на другим језицима. Пробајте нешто направити у хрватској на ћирилици. Зашто не? Ценим их што су доследни у томе да не пишу на ћирилици? А и ми је се стидимо. Зашто? Па није срамота писати ћирилицом, мењасмо боље за горе, окупаторско писмо - латиницу. Срамота.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?