Počinje Grožđebal u Sremskim Karlovcima, vanredni autobusi GSP-a

16:09:00 06.09.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Tradicionalna manifestacija „Karlovačka berba grožđa – Grožđebal“ održava se od danas do nedelje 8. septembra. Grožđebal će okupiti desetine proizvođača vina koji će posetiocima ponuditi svoje proizvode, a u centru Sremskih Karlovaca će biti i veliki broj tezgi sa prodajom pretežno zanatskih proizvoda.

Počinje Grožđebal u Sremskim Karlovcima, vanredni autobusi GSP-a


Tokom kulturno-umetničkog programa će nastupiti KUD-ovi, tamburaški orkestri. Večeras će na binu izaći muzičke grupe Killo Killo Banda i Riblja Čorba, pevač Haris Džinović u subotu i zadnjeg dana Yu Grupa. Ceo program se održava na četiri bine na centralnom trgu, zatim Dvorištu Muzeja, kod česme „Četiri lava“ i u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije.

Tokom održavanja Grožđebala parkiranja je nemoguće u pojedinim ulicama u centru Sremskih Karlovaca zbog zabrane saobraćaja. Obezbedjena su posebna parking mesta za sve posetioce, tokom trajanja manifestacije. Cena parking karte je 200 dinara i vazi jedan ceo dan - sve do narednog dana u 10h.

Za Sremske Karlovce ne može se vozom kao ranijih godina jer je pruga zatvorena zbog radova, tako da svi oni koji žele na Grožđebal moraju ići automobilom ili GSP-om koji je uveo posebne polaske. Na delu puta od Novog Sada do Karlovaca u toku su radovi na putu u dužini od dva kilometra od Tekija do ugla Preradovićeve i Račkog (Pijaca u Petrovaradinu), pa vozači moraju biti strpljivi.


Autobuski prevoz

Vanredni autobusi GSP „Novi Sad“ će po potrebi sa platoa ispred Železničke stanice saobraćati od 17 časova, dok će povratak iz Sremskih Karlovaca biti organizovan od 23 časa (po potrebi).

Na vanrednim polascima neće važiti pretplatne karte, a cena prevoza biće kao i redovna cena na relaciji Novi Sad - Sremski Karlovci i iznosiće 135 dinara. Osim u vozilu kod vozača, karte će moći da se kupe od 17 časova na dodatno otvorenom prodajnom mestu na platou kod novosadske Železničke stanice (stajalište linije 64), te u Sremskim Karlovcima od 21:30 časova u minibusu koji će biti postavljen ispred tamošnje Železničke stanice.

Angažovani autobusi na vanrednom prevozu biće obeleženi plakatom „Karlovačka berba grožđa 2019“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
14°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?