Počinje izgradnja rasadnika kod Najlon pijace

10:01:00 09.01.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Izgradnja rasadnika Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ preko puta Najlon pijace počeće ove godine, izjavio je savetnik za medije direktora “Zelenila” Ivan Nožinić. Kako piše Dnevnik, očekuje se da do februara stigne građevinska dozvola, a onda bi trebalo da usledi i javni oglas za izbor ko će graditi objekat koji, prema najavama iz „Zelenila“, treba da bude savremeni garden centar.

Počinje izgradnja rasadnika kod Najlon pijace

Foto: JKP Zelenilo


– U sklopu novog rasadnika predviđena je izgradnja i novih staklenika, pošto u sadašnjem, na Futoškom putu 48, koji će još kratko vreme biti u upotrebi, mnogi staklenici su u gotovo neupotrebljivom stanju. Izgradnjom novih staklenika moći ćemo više i kvalitetnije da proizvodimo cveća nego što je to bio slučaj poslednjih godina, kada se ono uglavnom uvozilo iz inostranstva. Skuplje cveće dovelo nas je do toga da, u odnosu na konkurenciju, nismo bili dobro pozicionirani na tržištu, kako po maloprdajnim cenama u cvećarama preduzeća, tako i u odnosu na usluge trećim licima – ispričao je Nožinić.

Na novoj lokaciji, sem rasadnika, biće smeštena i mehanizacija, stolarska radionica, građevinska operativa, kompostište i upravna zgrada. Novi rasadnik biće površine 8,5 hektara.

Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.8 mb
Vetar: 1 m/s, E
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?