Počinje izgradnja saobraćajnih površina u Ulici Teodora Pavlovića

19:06:00 03.06.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Počinje izgradnja saobraćajnih površina u Ulici Teodora Pavlovića koja čini deo sekundarne ulične mreže i namenjena je isključivo individualnom saobraćaju.

Počinje izgradnja saobraćajnih površina u Ulici Teodora Pavlovića

Ulica Teodora Pavlovića, sa zapadne strane, ima direktnu vezu sa Bulevarom Evrope, a sa istočne strane sa Ulicom cara Dušana, a od ponedeljka do 12. novembra, će u potpunosti biti obustavljen saobraćaj na deonici od Bulevara Evrope do Ulice Braće Krkljuš.

Na delu ulice, od kraka ka Ulici Olge Petrov do Ulice braće Krkljuš, planirana je rekonstrukcija postojećeg kolovoza i obostranih pešačkih staza, kao i izgradnja parking mesta. Odvodnjavanje saobraćajnih površina predviđeno je slivnicima u zatvorenu kanalizacionu mrežu, a biće potpuno rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža.

Postojeće zelenilo će biti sačuvano i biće dopunjeno na mestima gde je to moguće, tako da ne ometa pristup parcelama, ali i da bude usklađeno sa nadzemnom i podzemnom infrastrukturom.

Počinje izgradnja saobraćajnih površina u Ulici Teodora Pavlovića


Inače, u prethodnom periodu izgrađen je deo ulice u zoni priključenja na Bulevar Evrope i to u dužini od 80 metara, te na tom delu nije potrebno vršiti rekonstrukciju postojećeg kolovoza i pešačkih staza.

U narednoj fazi izgradnje Ulice Teodora Pavlovića, radovi će se izvoditi na deonici od Ulice Braće Krkljuš do Ulice cara Dušana.

- Vrednost radova na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u Ulici Teodora Pavlovića iznosi 87.598.463,93 dinara, a rok za izvođenje je 210 kalendarskih dana, tako da krajem godine stanovnike ove ulice čeka jedan lepši, prijatniji i funkcionalniji ambijent – navode u kabinetu gradonačelnika.


Foto: ugzins.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
Vlažnost: 57%
Pritisak: 1010.0 mb
Vetar: 3 m/s, N
Uto 2° - 11° Malo i umereno oblačno
Sre -1° - 14° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?