Počinje kupališna sezona na Štrandu, besplatan ulaz prvih dana

12:04:00 28.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Kupališna sezona na Štrandu, 112. po redu, počinje u ponedeljak, 1. maja, a prvih nekoliko dana će ulaz na plažu biti besplatan.

Počinje kupališna sezona na Štrandu, besplatan ulaz prvih dana


- Tradicionalno za Prvomajske praznike i nekoliko prvih dana maja svi posetioci mogu na Štrand da uđu besplatno i uživaju u čarima Dunava. O datumu početka naplate ulaznica Novosađani će biti na vreme obavešteni – saopšteno je iz JKP „Gradsko zelenilo“.

Kako navode, cena ulaznica neće biti menjana ni ove godine.

Dnevna ulaznica košta 50, sezonska ulaznica bez popusta 1.345, a sezonska ulaznica sa popustom 1.150 dinara.

- Institut za javno zdravlje Vojvodine izvršio je uzorkovanje vode iz Dunava, na tuševima i fontanama, kao i ugostiteljskim objektima. Uzorak površinske vode reke Dunav je dobrog ekološkog statusa, odnosno odgovara propisanim zahtevima II klase, te su kupanje i rekreacija dozvoljeni - kaže Miloš Egić, direktor „Gradskog zelenila“.

On ističe da su tokom zime i proleća urađeni svi pripremni radovi.

- Urađena je desikacija korova na šetnim stazama i platoima, oblikovane su krošnje drveća i uklonjene suve grane. U periodu od 4. do 6. aprila urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina. Takođe, tretirani su travnjaci protiv krpelja. Urađena je aeracija i rekonstrukcija 2.000 kvadrata travnjaka. Kao i svake godine, angažovana je služba spasilaca na vodi, a broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima. Takođe, kao i svake godine, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži. U toku je zamena tartan podloge na košarkaškim terenima koja će biti završena do početka kupališne sezone. Štrand će, kao i do sada, biti mesto velikog broja sportsko-rekreativnih i kulturnih dešavanja - dodaje Egić.

Gradsko zelenilo će i ove godine nastaviti akciju „Humanitarni ponedeljak“ kada se ulaz na plažu ne naplaćuje, već je sav prihod koji posetioci dobrovoljno prilože namenjen sugrađanima koji se bore sa teškim i retkim oboljenjima i kojima je ovakva vrsta pomoći neophodna. Svi Novosađani, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, svoje zahteve mogu dostaviti na glavnu blagajnu Štranda.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 995.1 mb
Vetar: 3 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?