Počinje „Nedelja za čistiju Vojvodinu“, prvo čišćenje na Iriškom vencu

17:06:00 23.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Akcija „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ biće održana od sutra, ponedeljka, 24. juna do četvrtka, 27. juna na više lokacija u Vojvodini.

Počinje „Nedelja za čistiju Vojvodinu“, prvo čišćenje na Iriškom vencu


Akciju organizuju Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Nacionalnim parkom Fruška gora, Javnim preduzećem „Vojvodinašume“, Gradom Novim Sadom, kao i brojnim lokalnim samoupravama.

Početak akcije je u ponedeljak, 24. juna u 8 časova. Okupljanje je kod starog Informativnog centra na Iriškom vencu, a akcija se nastavlja na lokalitetima Zmajevac, Vrdnik, Brankovac i Iriški venac.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, „Nedelja za čistiju Vojvodinu“ sprovodi se kao uvod u aktivnosti koje proizilaze iz Deklaracije o zaštiti životne sredine u Vojvodini, usvojene u maju ove godine u Skupštini Vojvodine, kojom je predviđeno da se do kraja sledeće godine uvede zabrana korišćenja plastičnih kesa i plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu.

- Opredeljenje Vojvodine da se eliminišu ozbiljne štete, koje bacanjem plastičnih kesa i drugih plastičnih proizvoda za jednokratnu upotrebu, nanosi ekosistemima ima za cilj odgovornije upravljanje životnom sredinom, kako bi se zaštitila priroda i obezbedio zdraviji i lepši život građana na teritoriji pokrajine - navodi se u saopštenju pokrajinskog sekretarijata.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane volontere da se priključe akciji čišćenja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1005.5 mb
Vetar: 4 m/s, NW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?