Počinje prskanje komaraca

20:04:00 08.04.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Tretmani protiv larvi i odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na području Novog Sada biće izvedeni od nedelje 10. aprila do ponedeljka 25. aprila, saopštila je "Ciklonizacija".

Počinje prskanje komaraca

Tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od monitoringa i vremenskih uslova, a tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

U "Ciklonizaciji" upozoravaju pčelare da je preparat toksičan za pčele, i da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

Dejstvo preparata traje tri dana.

Ilustracija: John Tann / CC BY


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Aleksandar

, *.dynamic.sbb.rs

Super, lepo od njih što obaveštavaju pčelare.


dr. Marks bez Engelsa

@Aleksandar
"Super, lepo od njih što obaveštavaju pčelare."
Jeste, samo što od njihovog "obaveštenja" pčelari nemaju nikakve vajde. Evo i zašto: naveli su da će zaprašivanje biti izvedeno od nedelje 10. aprila do ponedeljka 25. aprila, što je period od 15 dana, a svaki pčelar će vama, njima i svima da kaže da pčele mogu da se drže zatvorene najduže tri (3) dana. Dakle, zbog toga, Ciklonizacija bi morala da saopšti tačno kog datuma će tretman da se radi da bi pčelari mogli blagovremeno da zatvore košnice. Ovako, pčelari niti znaju niti mogu da znaju kada da zatvore košnice pa samim tim ne mogu da spreče štetu koju im Ciklonizacija pričinjava svake godine.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1006.1 mb
Vetar: 3 m/s, NNE
Čet 12° - 21° Mogući pljuskovi
Pet 12° - 22° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?