Počinje prskanje komaraca

12:06:00 01.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Ovih dana „Ciklonizacija“ započinje kombinovanu seriju tretmana protiv odraslih jedinki i larvi komaraca prskanjem sa zemlje i iz vazduha. Menadžer za odnose sa javnošću novosadske „Ciklonizacije“ Dario Aćimović kaže za naš portal da je planirano da prskanje započne večeras, ali da će definitivna odluka biti doneta do kasnih popodnevnih sati zbog najave kiše za danas. Do 15. juna biće gotov treći krug tretmana u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca koja će trajati do jeseni, dodaje Aćimović.

Počinje prskanje komaraca

foto: Ciklonizacija



Kada su u pitanju krpelji, oni se tretiraju na svim uređenim zelenim površinama u gradu i prigradskim naseljima već više od mesec dana. Aćimović ističe da kada JKP „Gradsko zelenilo“ završi košenje određene površine, uradi se monitoring za taj prostor i utvrdi se da li postoji na tom delu povećana koncentracija krpelja ili ne. Ukoliko ima potrebe, ekipe „Ciklonizacije“ obave tretmane.

- Pik za krpelje su proleće i jesen. Tad su najaktivniji, dok su tokom jula i avgusta manje aktivni jer im ne prijaju velike vrućine. Posebnu pažnju posvećujemo zelenim javnim površinama na kojima se okupljaju deca - u parkovima, dvorištima škola i vrtića, igrališta, kao i površinama određenim za istrčavanje pasa. Ove prostore češće kontrolišemo i ako ima potrebe odmah i tretiramo – naglašava Dario Aćimović.

Kada su u pitanju vremenske prilike koje su prisutne poslednjih nedelja – veoma toplo vreme i česte obilne kiše, on ističe da to pogoduje komarcima, dok na krpelje nema većeg uticaja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
17°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 5 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?