Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže na Limanu II

16:11:00 10.11.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Pripremni radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže i priključaka na Limanu II počeli su danas, a reč je o, kako navode u JKP „Vodovod i kanalizacija“, nastavku realizacije projekta „Čista Srbija“.

Počinje rekonstrukcija kanalizacione mreže na Limanu II


Radovima će biti obuhvaćen prostor ograničen Bulevarom cara Lazara, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom despota Stefana i Fruškogorskom ulicom, a podrazumevaju rekonstrukciju dotrajale primarne i sekundarne kanalizacione mreže, kao i postojećih kanalizacionih kućnih priključaka ukupne dužine 8.934 metara.

U ponedeljak će u Ravaničkoj ulici početi raskopavanje , a regulisanje saobraćaja i zatvaranje ulica pratiće dinamiku izvođenja radova, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni, kažu u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Radovi će trajati do kraja jula naredne godine.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ mole sugrađane za razumevanje i strpljenje jer je ovo izuzetno značajan projekat iz razloga što se nakon 50 godina počinje sa radovima na zameni dotrajale kanalizacione mreže.

Inače, finansijer projekta „Čista Srbija“ je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, koje je izvršilo izbor izvođača za predmetne radove kao i izbor Nadzora nad izvođenjem radova.

Izvođač radova je „China Road and Bridge Corporation“ ili skraćeno „CRBC Serbia ogranak Beograd“ sa svojim podizvođačima, u skladu sa projektom „Čista Srbija“.

Nadzor nad izvođenjem radova u ime Investitora i Finansijera je „EPTISA“ Beograd.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1002.6 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?