Počinje rešavanje pitanja napuštenog gradilišta u Pašićevoj 19

12:06:00 06.06.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska vlast je odlučila da posle četvrt veka konačno reši pitanje nezavršenog objekta u Pašićevoj 19, saznaje portal 021.rs.

Ovo nesuđeno sedište Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada nikada nije dovršeno zbog toga što je prvobitni izvođač stao sa radovima, isto to je učinio i sledeći izvođač radova, a problem su bili i imovinsko-pravni odnosi.

Počinje rešavanje pitanja napuštenog gradilišta u Pašićevoj 19

Portal 021.rs piše da se u odluci, koju je doneo gradonačelnik Miloš Vučević, navodi da je upravo formirana radna grupa će obaviti uvid u svu raspoloživu dokumentaciju i utvrditi koja urbanističko-tehnička dokumentacija postoji, da li postoje potraživanja trećih lica prema Gradu, Zavodu za zaštitu spomenika i JP "Zavod za izgradnju grada" u likvidaciji, da li su pokrenuti sudski sporovi i da li su u skladu sa sadašnjim zakonskim propisima ispunjeni uslovi da se zemljište privede nameni.

U ovom radnom telu koje do 1. avgusta gradonačelniku treba da dostavi izveštaj, nalaze se predstavnici skoro svih gradskih uprava, "Urbanizma" i Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Siniša Jokić rekao je da u Zavodu ne znaju da i ovo znači da će konačno dobiti svoje stalne prostorije, s obzirom da su decenijama podstanari u različim objektima, ali da ovaj slučaj svakako treba da se reši.

Podsetimo da je Pašićeva 19, koja je u vreme početka gradnje 1994. godine bila Pašićeva 9, bila je zajednički investicioni projekat Gradske uprave i privatnih investitora i na tom mestu je planirana izgradnja višespratnice koja je trebalo da ima deo prostora za Zavod za zaštitu spomenike kulture, poslovne lokale u prizemlju i stanove.

Iako nikada nisu izgrađeni, stanovi su prodati i radovi su krenuli, ali nikad nisu odmakli dalje od temelja, jer je Intercity, koja je bio i izvođač i investitor, odustao od svega. Grad je sklopio novi ugovor sa firmom "Interkomerc", koja je takođe obustavila radove.

Izvor i detaljnije na 021.rs.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
12°
Vlažnost: 71%
Pritisak: 1002.2 mb
Vetar: 6 m/s, E
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?