Počinje sanacija klizišta u Kameničkom parku

17:06:00 13.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Sanacija klizišta u zoni Kameničkog parka počeće naredne nedelje, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika. Kako je saopšteno, radovima će se pristupiti kao hitnom rešenju za novonastalu situaciju, a u cilju stvaranja bezbednih uslova i preventivnog delovanja.

Počinje sanacija klizišta u Kameničkom parku


Inače, deo Kameničkog parka je zatvoren već tri meseca zbog aktiviranog klizišta.

- Klizište je nastalo neposredno ispod univerziteta „Edukons“ i sportskog centra „Memento mori MMA“ u Sremskoj Kamenici, odnosno ispod pešačke staze koja od ovih objekata vodi ka Mostu slobode. Prema proceni stručnih službi, razlog aktiviranja klizišta su dve vodene izdani (izvori), koje su natapanjem zemljišta dovele do nestabilnosti i pomeranja tla. Obilaskom lokaliteta utvrđeno je da na ovom području ima još desetak novih vodenih izdani – navedeno je u saopštenju.

Počinje sanacija klizišta u Kameničkom parku


Predstojeći radovi će podrazumevati izradu drenažnog rova duž podnožja padine u Kameničkom parku, koji će služiti za odvođenje vode sa lociranih mesta nakupljanja ka Dunavu.

Počinje sanacija klizišta u Kameničkom parku


- U iznalaženju najpraktičnijeg i najdelotvornijeg rešenja učestvovali su predstavnici više gradskih službi, a same radove će, u okviru redovnog održavanja, izvoditi Vodoprivredno društvo „Šajkaška“ i JKP „Put“, uz stručni nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije. Procenjena vrednost radova iznosi oko 15 miliona dinara (sa PDV-om) – zaključuje se u saopštenju.


Foto: Grad Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?