Počinje sanacija spomenika Svetozaru Miletiću

19:09:00 23.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Sanacija spomenika Svetozaru Miletiću na Trgu slobode počela je danas.

Počinje sanacija spomenika Svetozaru Miletiću


Zavod za zaštitu spomenika kulture navodi da će prvo postaviti ogradu oko spomenika koja će ga sakriti od pogleda prolaznika i da će onda uslediti radovi koje će u narednih 130 dana izvoditi „Granit – Liješće“ iz Sremske Mitrovice.

Vrednost radova je 4.498.080 dinara sa PDV-om, dok je projekat sanacije koji je uradio „Biro projektant – SM“ iz Sremske Mitrovice košao 87.000 dinara.

Projektom je previđeno da se bronzani spomenik Svetozaru Miletiću, koji je star više od 80 godina, očisti od naslaga čađi i druge prljavštine, zatim da se obavi restauracija mehaničkih oštećenja i popune spojnice na postamentu i obave drugi manji radovi na zaštiti spomenika.

Počinje sanacija spomenika Svetozaru Miletiću

Spomenik vođi Srba u Austrougarskoj u drugoj polovini XIX veka izradio je vajar Ivan Meštrović i postavljen je na Trgu slobode 1. oktobra 1939. godine, a poslednji put je restauriran na zimu 2007/2008. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?