Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima

13:05:00 16.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Radnici JKP „Gradsko zelenilo“ počinju akciju suzbijanja ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima. Kako je saopšteno, ambrozija će se suzbijati na ukupnoj površini od 9.500.000 kvadrata.

Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima


Predviđeno je da se ambrozija na 8.842.000 kvadrata uklanja mehanički, što podrazumeva košenje i sakupljanje, a da se hemijskim merama suzbija na 658.000 kvadrata.

- Suzbijanje ambrozije i drugih alergenih biljaka radiće se u periodu od maja do novembra, u skladu sa meteorološkim uslovima i stanjem na terenu sistematski, na osnovu naloga Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i preporuka Prirodno-matematičkog i Popljoprivrednog fakulteta, koji su zaduženi za poslove monitoringa - navode u „Gradskom zelenilu“.

Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima


Gradsko zelenilo apeluje na vlasnike privatnih parcela, građevinskog zemljišta i poljoprivrednike da uklone ambroziju sa svojih parcela kako se ova alergena biljka ne bi širila.

Podsećaju da je na osnovu Uredbe o merama za suzbijanje i uništavanje korovske biljke ambrozija, koja je propisana u skladu sa Zakonom o zaštiti bilja, svaki vlasnik ili korisnik poljoprivrednog ili građevinskog zemljišta dužan da ukloni ambroziju sa svoje parcele pod pretnjom novčane kazne.

Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima

foto: JKP "Gradski zelenilo"

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?