Počinje uređenje i obnova Futoškog parka, posao vredan 448 miliona dinara

16:05:00 28.05.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Na spisku delova grada koji će biti uređeni je i Futoški park. Njegovo uređenje i obnova koštaće 448 miliona dinara.

Počinje uređenje i obnova Futoškog parka, posao vredan 448 miliona dinara


Ovaj vredan posao biće urađen od novca koji će Novi Sad dobiti nakon što je juče potpisan Sporazum o bespovratnoj dodeli sredstava u okviru projekta LIID. Sporazum je u ime Novog Sada potpisao gradonačelnik Milan Đurić sa ministrom za infrastrukturu Goranom Vesić, a u prisustvu predstavnika Ambasade Francuske i predstavnika projekta LIID, kao i predsednika Opština Kula, Svrljig, Svilajnac, Titel i Požega.

- Prošle godine smo pokrenuli ovaj značajan projekat i sada krećemo sa obnovom Futoškog parka, jednog od najlepših parkova u Novom Sadu - napisao je Đurić.

Novosađani mogu da očekuju obnovu svih staza, uvođenje ograde oko parka, a uslediće i zamena postojećeg mobilijara i uvođenje novih, kao što su opremanje setovima za šah i setovima koji sadrže sto sa dve klupe, koji će biti namenjeni za okupljanje i boravak u prirodi za veći broj ljudi.

Počinje uređenje i obnova Futoškog parka, posao vredan 448 miliona dinara


- Ulaz iz Hajduk Veljkove ulice će biti otvoren i biće formiran mali trg, u okviru zelene površine. Na centralnom delu platoa će se organizovati izložbe, galerije na otvorenom, i razne druge manifestacije. Naravno, celokupan prostor parka biće opremljen česmama i možda ono najlepše, predviđena je rekonstrukcija jezera - rekao je gradonačelnik.

On je istakao i da se druga faza izgradnje biciklističke staze Novi Sad – Rumenka – Irmovo – Kisač – Čenej, finansira iz sredstava budžeta Republike Srbije, kroz projekat LIID, kao i da su putem LIID projekta opredeljena sredstva u iznosu od oko 52 miliona, za parterno uređenje dvorišta vrtića „Crvenkapa“ u Futogu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
19°
Vlažnost: 73%
Pritisak: 1005.6 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sub 16° - 33° Sunčano
Ned 17° - 36° Sunčano

Anketa

Kupate li se na Štrandu?