Počinju 60. Zmajeve dečje igre

14:06:00 06.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Jubilarne 60. Zmajeve dečje igre počinju sutra u Novom Sadu pod Zmajevim stihom „Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika!“. Igre i igrarije u više od sto programskih celina trajaće do nedelje, 11. juna.

Počinju 60. Zmajeve dečje igre


Kako najavljuju organizatori, programi su koncipirani na multimedijalnosti i interaktivnosti na relaciji dete-umetnik delo-umetnik i promovišu savremeno stvaralaštvo za decu i mlade, ukazujući na nove pojave u savremenoj umetnosti i podstičući kulturne potrebe kod najmlađe populacije.

Festivalske aktivnosti biće održane na više lokacija u gradu i okolnim mestima (otvoreni gradski prostori u centru Novog Sada, škole, vrtići, galerije, muzeji, biblioteke...). U programima učestvuje više od 8000 dece i mladih, kao i preko 100 profesionalnih umetnika.

Ulaz i učešće u svim programskim segmentima su besplatni, a Dino park poklanja svim posetiocima Zmajevih dečjih igara besplatan ulaz u suboru, 10. juna.

Program jubilarnih 60. Zmajevih igara možete pogledati na linku: http://www.zmajevedecjeigre.org.rs/?page_id=1010#s...


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?