Počinju priprema gradnje budućeg Omladinskog centra

19:12:00 06.12.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Gradnja infrastrukture budućeg Omladinskog centra, koji će se nalaziti na mestu današnje Kineske četvrti, počeće početkom 2018. godine. To je jedna od odluka koje su donete na prvom sastanku Saveta za razvoj ovog centra.

Počinju priprema gradnje budućeg Omladinskog centra

foto: Fondacija "Novi Sad 2021"



Na osnovu provere zemljišnih knjiga u Katastru i Istorijskom arhivu Grada Novog Sada, utvrđeno je da nema osnova niti zahteva za restitucijom na parcelama na kojima se radi obnova i izgradnja Youth Creative polis-a. Kako je saopšteno, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije potpisala je ugovor za projektovanje vodovoda, kanalizacije i pratećih objekata (crpnih stanica), kao i ugovore za javno osvetljenje i parterno uređenje, sa najpovoljnijim izvođačima radova, a Gradska uprava za imovinu sprovela je postupak javne nabavke čiji su predmet radovi na privođenju nameni na adresi budućeg Kreativnog centra.



Određeni su i prvi kriterijumi za zakupce koji se bave uslužnim zanatima. Kako je navedeno, savesnim zakupcima smatraju se svi oni koji su svoje obaveze prema Upravi za imovinu izmirivali na vreme. Ujedno, traži se pravni okvir koji će biti predložen kao rešenje za obezbeđivanje novog prostora za sve uslužne zanatlije koji će privremeno ili trajno biti iseljeni iz zone koja se privodi nameni, a na osnovu njihovih potreba.

Počinju priprema gradnje budućeg Omladinskog centra

foto: Fondacija "Novi Sad 2021"



Savet za razvoj budućeg Omladinskog polisa formiran je 12. septembra, a čine ga predstavnici Fondacije „Novi Sad 2021“ i OPENS-a, predstavnik umetničke produkcije, predstavnik zanatlija iz Kineske četvrti, kao i predstavnici Gradske uprave za kulturu, Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Gradske uprave za komunalne poslove i Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?