Počinju radovi na trećoj deonici Futoškog puta, promena u režimu saobraćaja, autobusi 2, 6, 9 i 13 menjaju trase

16:10:00 21.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Nakon što je u potpunosti završena deonica Futoškog puta od Bulevara kneza Miloša do Ulice Bate Brkića, kao i leva kolovozna traka od Ulice Bate Brkića do Bulevara Slobodana Jovanovića, u toku su radovi na desnoj kolovoznoj traci, od Ulice Ilariona Ruvarca do Vršačke. Završetak ovih radova planiran je za danas, a sutra počinju radovi na sledećoj deonici Futoškog puta.

Počinju radovi na trećoj deonici Futoškog puta, promena u režimu saobraćaja, autobusi 2, 6, 9 i 13 menjaju trase


Zbog toga će od subote, 22. oktobra doći će do privremene obustave saobraćaja na desnoj kolovoznoj traci, od Vršačke ulice do Bulevara Evrope. Dok traju radovi, saobraćaj će se odvijati dvosmerno na suprotnoj traci.

U ovoj fazi radova raskrsnica Bulevara Evrope i Futoškog puta biće prohodna.

Nakon što budu izvedeni radovi i na levoj kolovoznoj traci, od Bulevara Slobodana Jovanovića do Bulevara Evrope, pristupiće se popravci kolovoza na samoj raskrsnici, što će privremeno onemogućiti saobraćajnu vezu između Bulevara Evrope i Futoškog puta.

Prema dinamičkom planu radova, sledeća frekventna saobraćajnica koja će biti sanirana jeste Bulevar Jovana Dučića na Novom naselju. Radovi, kojima će se pristupiti nakon završetka radova na Bulevaru Mihajla Pupina, najpre će se odvijati na deonici od Bulevara kneza Miloša do Ulice Bate Brkića.

I ovom prilikom upućuje se apel svim učesnicima u saobraćaju da budu strpljivi, povećaju opreznost i poštuju saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova, navode u Gradskoj upravi za saobraćaj.


Autobusi 2, 6, 9 i 13 od subote menjaju trase

Autobusi GSP-a na linijama 2, 6, 9 i 13 od subote, 22. oktobra promeniće trase kretanja zbog rekonstrukcije kolovoza na Futoškom putu, od Vršačke ulice do Bulevara Evrope. Izmenjen režim važi do 4. novembra.

Počinju radovi na trećoj deonici Futoškog puta, promena u režimu saobraćaja, autobusi 2, 6, 9 i 13 menjaju trase


Linija 2

Smer iz Centra: Od raskrsnice ulica Futoška i Hajduk Veljkova autobusi saobraćaju desno u Hajduk Veljkovu, levo u Ulicu Braće Popović, dalje ulicama Hadži Ruvimova i Radomira Raše Radujkova do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 2 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Hajduk Veljkova - Dečija bolnica (stajalište linije 11b).

Smer sa Novog naselja: Od raskrsnice Futoškog puta i Bate Brkića autobusi saobraćaju pravo Futoškim putem do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 2 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Futoški put - Ilariona Ruvarca (stajalište linija 52, 53, 54, 55, 56).

Linija 6

Smer sa Podbare: Od raskrsnice Futoška i Cara Dušana autobusi saobraćaju levo u Ulicu Cara Dušana, desno na Bulevar Evrope, dalje Bulevarom patrijarha Pavla, levo u Ulicu Feješ Klare i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 6 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Cara Dušana - Futoška (stajalište linije 9 i 11a).

Smer sa Adica: Od raskrsnice ulica Feješ Klare i Bulevara patrijarha Pavla autobusi saobraćaju desno na Bulevar patrijarha Pavla, dalje Bulevarom Evrope, levo u Ulicu cara Dušana, desno u Futošku ulicu i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 6 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Bulevar patrijarha Pavla - Feješ Klare (stajalište linije 7b).

Linija 9

Smer iz Petrovaradina: Od raskrsnice ulica Cara Dušana i Futoška autobusi saobraćaju pravo Ulicom Hajduk Veljkova, levo u Ulicu braće Popović, dalje ulicama Hadži Ruvimova i Radomira Raše Radujkova do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 9 na izmenjenom delu trase koriste atubousko stajalište Hajduk Veljkova - Dečija bolnica (stajalište linije 11b).

Smer sa Novog naselja: Od raskrsnice Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića autobusi saobraćaju desno u Bate Brkića, levo na Futoški put do raskrsnice sa Bulevarom Slobodana Jovanovića i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 9 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Bate Brkića - Bulevar Jovana Dučića (stajalište linije 2).

Linija 13

Smer sa Univerziteta: Od raskrsnice Bulevara cara Lazara i Cara Dušana autobusi saobraćaju desno u Ulicu cara Dušana, dalje u Hajduk Veljkovu ulicu, levo u Ulicu braće Popović, dalje ulicom Hadži Ruvimova do raskrsnice sa Bulevarom Evrope i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 13 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Cara Dušana - Bulevar cara Lazara (stajalište linije 9 i 11b).

Smer sa Detelinare: Od raskrsnice Bulevara Evrope i Hadži Ruvimove autobusi saobraćaju levo u Hadži Ruvimovu ulicu, pravo u Ulicu braće Popović, desno u Hajduk Veljkovu ulicu, dalje ulicom Cara Dušana do raskrsnice sa Bulevarom cara Lazara i dalje nastavljaju redovnom trasom kretanja.

Autobusi na liniji 13 na izmenjenom delu trase koriste autobusko stajalište Hadži Ruvimova - Janka Čmelika (stajalište linije 8).


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
15°
Vlažnost: 77%
Pritisak: 994.8 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?