Počinju radovi u holu Železničke stanice, privremeni ulaz biće ispod sata

12:03:00 31.03.2023, Komentara: 2

Novi Sad - Rekonstrukcija Železničke stanice u Novom Sadu ulazi u novu fazu, zbog čega će početkom aprila putnici u staničnu zgradu ulaziti „ispod sata“, a odatle ići do perona. U tom prostoru biće blagajna, kartomat, čekaonica i toalet, a mesto s kog će vozovi polaziti i na koje će dolaziti na peron takođe je pomereno, jer počinju radovi u središnjem delu zgrade u kom je veliki hol sa šalterima, piše Dnevnik.

Počinju radovi u holu Železničke stanice, privremeni ulaz biće ispod sata


Procenjuje se da će radovi trajati oko četiri meseca.

- Prvih dana aprila, prema planu, treba da počne rekonstrukcija krila B, koja podrazumeva zamenu plafona, fasadne stolarije, osvetljenja, mermernih ploča i izgradnju galerije - kaže pomoćnik rukovodioca projekta izgradnje brze pruge od Novog Sada do Subotice Veselin Simović.

Po Simovićevim rečima, u poslovnom delu zgrade, takozvanom krilu A, kompletno je obnovljen drugi sprat i useljene kancelarije. Još uvek se radovi izvode na prvom spratu gde će biti dispečerski centar za upravljanje saobraćajem na brzoj pruzi.

- Nakon krila B, na red dolaze i preostala dva dela zgrade - krila C i D, koja su manje zahtevna što se tiče rekonstukcije imajući u vidu da u njima nema putnika. Nadam se da će do kraja godine svi radovi u stanici biti okončani - kaže Simović.

Prugu od Novog Sada do granice sa mađarskom, uključujući i rekonstrukciju novosadske Železničke stanice, radi kineski konzorcijum „China Railway International“ i „China Communications Construction Company“.

Izvor: Dnenvik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Katica

, *.internet.mts.telekom.rs

Ulaz na Peron za osobe sa invaliditetom?


Daja

Šta ce biti od onog žičanog rugla ispred ulaza? Izigrava lavirint za golubove a ja ih videla u glavnoj zgradi mirne i zadovoljne.Sokolare treba najmiti da raščiste i rasteraju golubove. Nisam protiv ptica ali nisam ni da lepršaju unutar stanice.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 2 m/s, E
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?