Počinju restrikcije pijaće vode za sremsku stranu grada, smanjen pritisak u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi

13:06:00 24.06.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Tokom jučerašnjeg dana, a pogotovo u večernjim satima zabeležena je abnormalna potrošnja pijaće vode koja je ugrozila redovno vodosnabdevanje korisnika. Kako je saopšteno iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, enormni skok nenamenske potrošnje zabeležen je na sremskoj strani grada gde je registrovano više od 40 odsto utrošene pijaće vode u odnosu na uobičajene parametre. Zbog toga tokom prethodne noći sugrađani na bačkoj strani grada u pojedinim periodima nisu imali vodu.

Počinju restrikcije pijaće vode za sremsku stranu grada, smanjen pritisak u Bukovcu, Kaću, Kovilju i Budisavi


- Iako je JKP „Vodovod i kanalizacija“ početkom sedmice apelovalo na racionalnu potrošnju i upozorilo da sremska strana grada neodgovorno troši vodu, stanje na terenu se nije poboljšalo. Da bismo zaštitili sistem i obezbedili dovoljne količine vode za sve sugrađane JKP „Vodovod i kanalizacija“ je primorano da uvede restrikcije u vodosnabdevanju – saopšteno je iz ovog preduzeća.

Danas, 24. juna 2021. godine, od 20 časova do sutra ujutru u 5 časova bez vode će biti deo Sremske Kamenice (od centra ka Dunavu), Popovica, Paragovo, Čardak, Bocke, Glavica, Ledinci, Torine, Liparije i Sremski Karlovci.

Institucije od vitalnog značaja koje se nalaze u ovim naseljima sve vreme će imati vodu.

Takođe, smanjen pritisak će imati meštani Bukovca, Kaća, Kovilja i Budisave.

Ukoliko se ova mera pokaže učinkovitom restrikcije će biti obustavljene kad se sistem vodosnabdevanja stabilizuje.

Iz „Vodovoda“ su još jednom apelovali na građane da prerađenu vodu, koja dolazi iz Fabrike vode, isključivo koriste za piće, sanitarne potrebe i kuvanje. Navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično je nenamenska, neodgovorna i neracionalna potrošnja vode za piće.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, ESE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?