Počinju tretmani protiv krpelja u parkovima, na šetalištima, igralištima

20:04:00 04.04.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Novosadska „Ciklonizacija“ će sutra i prekosutra izvesti prve ovogodišnje tretmane u okviru sistematske akcije zaštite zdravlja građana od krpelja.

Počinju tretmani protiv krpelja u parkovima, na šetalištima, igralištima

Foto: Ciklonizacija



Tretmanima će biti obuhvaćene uređene zelene javne površine: parkovi, igrališta za decu, prostori određeni za istrčavanje kućnih ljubimaca i šetališta u Sremskoj Kamenici, na Detelinari, Avijaciji, Novom naselju, Limanima, Ribarskom ostrvu i u Petrovaradinu.

- U drugoj polovini prošle nedelje i početkom ove, naše ekipe uradile su monitoring uređenih zelenih javnim površina i na osnovu rezultata tog monitoringa, odnosno prisustva krpelja, određene su površine koje će biti tretirane u ovom krugu. Paralalno sa monitoringom uradili smo i košenje lokaliteta na Novom naselju i u naselju Sajlovo. Odlično je i što u naredna dva dana, prema prognozama, imamo adekvatne vremenske uslove za izvođenje tretmana, takoda očekujemo maksimalne efekte ove akcije - pojašnjava menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ Dario Aćimović.

- Pošto su krpelji najaktivniji u proleće i na jesen, u ovom periodu će i tretmani biti češći - kaže Aćimović i dodaje da će se stanje pratiti tokom cele sezone i reagovaće se na svaku pojavu krpelja.

Sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je novosadske gradske uprave i „Ciklonizacije“ na činjenicu da se iz godine u godinu beleži povećanje procenta zaraženih krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest.

Nakon izvedenih tretmana, biće urađena i kontrola njihove uspešnosti, pa će tamo gde za to bude bilo potrebe, tretmani biti ponovljeni.

Kada je reč o drugim aktivnostima „Ciklonizacije“, Aćimović kaže da su danas izvedeni i tretmani protiv simulida u potocima na sremskoj strani grada, kao i da su u toku pripreme za početak ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?