Podeljeni besplatni badnjaci

16:01:00 06.01.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatni badnjaci podeljeni su danas građanima na Trgu slobode. Podelu su i ove godine organizovali Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ i Grad Novi Sad. Badnjaci su ranije pripremljeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama, kako bi se suzbila bespravna seča mladih hrastovih izdanaka.

Podeljeni besplatni badnjaci

foto: Grad Novi Sad

Direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslav Krunić rekao je da je za podelu obezbeđeno 11.000 badnjaka koji su, osim za područje Grada Novog Sada, namenjeni i za opštine Šid, Sremska Mitrovica, Beočin, Irig i Sremski Karlovci. Kako je on naglasio, deluje se u cilju sprečavanja seče mladih hrastovih stabala, čime se, pogotovu u ovom prazničnom periodu, nanosi velika šteta šumama Nacionalnog parka.

- Svake godine Grad Novi Sad zahvaljujući saradnji sa Nacionalnim parkom Fruška gora realizuje podelu badnjaka građanima. Za sve one koji Božić slave po Julijanskom kalendaru danas je izuzetan i važan dan, i želimo im da praznike provedu u miru, dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica. Ovom akcijom doprinosimo očuvanju tradicije i običaja, ali isto tako pažnju usmeravamo na štetnost nelegalne seče hrastovih grana. Još jednom čestitam građanima Božić i želim im uspešnu 2018. godinu - rekao je prilikom podele badnjaka član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 39%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 4 m/s, W
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?